Løkke: Det er et angreb på ytringsfriheden

Ytringsfriheden skal beskyttes og forsvares.

Det er meldingen fra danske politikere på tværs af partiskel efter terrorangrebet på det franske satiriske ugeblad Charlie Hebdo, der foreløbig har kostet 12 mennesker livet.

- Det fylder mig med afsky og forfærdelse. Det er et angreb på selve fundamentet under vores frie samfund, ytringsfriheden. Mine første tanker går til de dræbte og deres pårørende, skriver Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Han fastslår samtidig, at også i Danmark står vi med alvorlige udfordringer i forhold til at bevare ytringsfriheden.

- Også i Danmark har vi desværre kræfter, der gerne vil omkalfatre vores samfund. Det må vi aldrig, aldrig give efter for, siger Lars Løkke Rasmussen.

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, kalder det et angreb på demokratiet:

- Der er ikke ord, der kan beskrive hvor hæsligt det er, at der findes mennesker, der er så syge i hovedet, at de kan finde på at dræbe andre på grund af nogle tegninger.

- Det er et angreb på demokratiet og på alt det, som vores samfund er baseret på, nemlig retten til at tænke og tale frit, siger hun.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, kalder terrorangrebet "forfærdeligt" for både de pårørende og for "alle os andre", og han taler samtidig for, at man skal sætte hårdere ind over for antidemokratiske kræfters angreb på ytringsfriheden.

- Det, der sker i Frankrig, er et terrorangreb på den franske ytringsfrihed, og vi har folk i Danmark, der har lignende tanker om at knægte den danske ytringsfrihed, siger han.

- Vi har en grundlov, som siger, at grupper og folk, der forsøger at virke ved eller fremme vold, skal forbydes. Så vi har redskaberne, hvis vi gør brug af dem, og der synes jeg, at man skal gentænke, om man ikke skal være mere offensiv, siger han.

SF-formand Pia Olsen Dyhr, skriver på Twitter om terrorangrebet:

- Ytringsfriheden skal altid beskyttes. Skyderiet i Paris er en krænkelse af det. Alvorligt og forfærdeligt.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, skriver på Twitter:

"Terrorangrebet i Paris er forfærdeligt. For de berørte og for alle, der vægter ytringsfrihed og demokrati højt. Mine tanker er i Paris".

Ligeledes på Twitter skriver De Radikales leder, Morten Østergaard:

"Vanvittigt, oprørende og dybt tragisk terrorangreb på Charlie Hebdo & Frankrig. Vi deler sorgen og står sammen i forsvar for ytringsfriheden".

/ritzau/

 

Dagens Gossip