Løkke efter valglussing: Venstre er i krise

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, tager ansvaret for Venstres tilbagegang ved EU-parlamentsvalget i en tale til sine partifæller. Samtidig erkender han, at Venstre er i krise.

- Venstre har slet, slet ikke fået det valg i aften, som vi skulle have, og det er mit ansvar.

- De skriverier, der har været om min person de sidste 10 dage af valgkampen har skygget og taget opmærksomheden fra Venstres politik, og det er nok hovedforklaringen på, at vi står der, hvor vi står i aften.

- Venstre er i krise. Vi har fået en begmand af vælgerne. Det er vi nødt til at tage alvorligt. Det er jeg i særlig grad nødt til at tage alvorligt, siger Lars Løkke.

Med sveden haglende fra panden og med trætheden malet i øjnene annoncerede Lars Løkke Rasmussen, at han vil fremrykke et planlagt hovedbestyrelsesmøde i partiet i august.

- I morgen er det sværere, end det var for 10 dage siden. Vi har brug for at slikke vores sår, og tale med hinanden om, hvordan vi kommer videre.

- Derfor har jeg besluttet, at det er uholdbart at vi i Venstres hovedbestyrelse først mødes i august. I morgen vil jeg sørge for at indkalde hovedbestyrelsen inden alt for længe, siger Lars Løkke Rasmussen.

Men selvom han stod der, midt i det mangefarvede hav af mikrofoner og virvaret af ledninger, kameraer og - på lidt længere afstand - partifællerne, der stod bomstille og lyttede til hver eneste stavelse, der kom ud af deres formands mund, så slog han fast, at han ikke viger fra formandsstolen.

- Jeg bilder mig ind, at jeg fortsat har kræfterne, ressourcerne, modet, temperamentet, viljen til at være den rigtige person, der bringer Venstre i mål og tager nøglerne (til Statsministeriet, red.) tilbage.

/ritzau/

 

Dagens Gossip