Løkke efterlyser private job i finansloven

Regeringen skaber slet ingen job i private virksomheder i finansloven for 2015, som er blevet lavet med SF og Enhedslisten.

Det siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, i spørgetimen til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

- Hvor er de nye private arbejdspladser i finansloven? Hvad bliver der af de 5000 arbejdspladser, der knytter sig til BoligJob-ordningen. Hvor er de 2000 private arbejdspladser, der kunne ligge i, at vi fik liberaliseret vores landbrugspolitik? siger Lars Løkke Rasmussen.

- Hvad med 1300 arbejdsplader i et opgør med NOx-afgiften, som også fagbevægelsen har kritiseret.

Thorning afviser hans kritik. Hun henviser til to vækstplaner, som regeringen har lavet med Venstre, hvor selskabsskatten sænkes ligesom en række andre afgifter på erhvervslivet. Hun efterlyser, at Venstre fremlægger en samlet økonomisk plan.

- De private arbejdspladser har vi i fællesskab skabt. Vi har lavet to vækstplaner. Det er overordentlig positivt, at der siden årsskiftet 2013 er kommet 36.000 flere i beskæftigelse. De fleste i den private sektor. Det er et godt tegn for dansk økonomi, siger Helle Thorning-Schmidt.

Regeringen har i tre år fået ledigheden ned, den offentlige sektor er udviklet, mens Danmark er kommet ud af EU-Kommissionens henstilling om at rette op på dansk økonomi, siger statsministeren.

Lars Løkke Rasmussen beskylder hende for et "bluffnummer", som skal bilde vælgerne ind, at der er penge nok til velfærden. Der er ikke 28,5 milliarder kroner til Togfonden med de lave oliepriser, mener han.

- Man søger at skabe et billede af, at der er styr på det og penge til det. Kan statsministeren garantere, at vi på intet tidspunkt i 2015 kommer i karambolage med EU's regler om krav til underskud? siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip