Løkke: En næstformand skal drømme om at blive formand

"Træls" og "ikke for smart" har været partifællernes reaktion på V-næstformand Kristian Jensens udtalelse om, at han er klar til et kampvalg om formandsposten, når den en dag ikke længere bestrides af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Men partiformanden kan godt forstå næstformandens ambitioner.

- Jeg har det sådan, at en næstformand i Venstre, der ikke drømmer om at blive formand, han er ikke nogen rigtig næstformand, siger Lars Løkke Rasmussen efter tirsdagens spørgetime i folketingssalen.

- Det drømte jeg også selv om, tilføjer han.

Spørgsmål: Hvad siger det om din magtbase?

- Hver enkelt må gøre op med sig selv, hvor mange af sine drømme, man vil dele med andre.

- Jeg har selv en drøm om at være formand for Venstre mange år endnu, siger Løkke.

Tidligere tirsdag kaldte Venstres gruppeformand Søren Gade snakken for "træls", mens finansminister Claus Hjort Frederiksen tørt konstaterede, at "det ikke er for smart" sagt af Kristian Jensen.

Kristian Jensen udtalte i søndagens udgave af Jyllands-Posten, at han er klar til "at træde op på den øverste skammel". Det var overraskende, da toppolitikere normalt afviser at svare på spørgsmål om, hvad der skal ske efter den siddende partiformand.

Netop Løkke og Kristian Jensen var i 2014 tæt på at ryge ud i et kampvalg om formandsposten i partiet. Løkke var dengang forfulgt af uheldige personsager - blandt andet om tøjregninger på partiets regning.

Kristian Jensen, der tirsdag har været til europaministermøde i Bruxelles, har ingen kommentar til den diskussion, han har startet med sine udtalelser. Han drejede om på hælen for at gå, da Ritzau spurgte til kritikken fra partifællerne på Christiansborg.

- Hvis det er det, så tager jeg det bare, når jeg kommer hjem, sagde han og tilføjede, at han havde "lidt travlt".

/ritzau/

 

Dagens Gossip