Løkke enig med Thorning: Dagpengeregler skal laves om

Hvis der er to, der står sammen i dansk politik om at ændre dagpengereglerne, så er det tilsyneladende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

I hvert fald erklærer Lars Løkke Rasmussen sig på 1. maj enig med Helle Thorning-Schmidt i, at der skal ske ændringer i dagpengesystemet. Han opfordrer til en bred løsning efter valget.

- Vi kan ikke blive ved med at have dette dagpengeskænderi i Danmark. Lønmodtagerne har krav på, at vi finder en løsning, som rummer både mit parti og Socialdemokratiet, så vi får skabt tryghed, siger Lars Løkke Rasmussen til TV2 News.

Han ser ikke nogen afgørende ny bevægelse i Thornings melding på 1. maj om, at der blandt andet skal ske ændringer i reglerne for genoptjening. Thorning vil nemlig ikke bruge flere penge på dagpengesystemet:

- Ingen af de betydende partier peger på, at dagpengesystemet skal være dyrere, eller at dagpengeperioden skal være længere. Så hovedtegningen står tilbage.

- Men jeg er altid parat til at træde tilbage og se på, om der er ting, der kan være bedre. Og der er ting i dagpengesystemet, som skal repareres, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han sætter dog ikke ord på, hvordan reglerne efter Venstres præcist skal indrettes. Ligesom Thorning vil han indrette dagpengesystemet, så dagpengemodtagere får bedre tilskyndelse til at tage kortere ansættelser.

- Hvis jeg bliver statsminister, så bliver der indkaldt til forhandlinger. Og ja, der skal foretages ændringer i dagpengesystemet.

- Og det er vigtigt, at det sker på en måde, så danskerne kan være sikre på, at det bliver et holdbart system, man ikke slås om politisk, siger Lars Løkke Rasmussen til TV2 News.

Han mener ikke, at Thorning med dagens melding har givet vælgerne et klart svar på, hvordan S vil indrette et nyt dagpengesystem:

- Lige som alt muligt andet skubber hun det hen over valget, siger Løkke med henvisning til, at Thorning fortsat vil afvente dagpengekommissionens anbefalinger, som først kommer til september, før hun fremlægger et endeligt bud på nye regler.

Også Venstre vil afvente kommissionens anbefalinger, før man indleder forhandlinger om et nyt dagpengesystem, fastslår Løkke.

/ritzau/

 

Dagens Gossip