Løkke får honorar for ulønnet job i LøkkeFonden

Skrevet af admin

|

13/10/2013

Dagens topnyheder

Lars Løkke Rasmussen modtager årligt et honorar på 30.000 kroner fra den fond for utilpassede drenge, som han selv har stiftet, og som bærer hans navn: Løkkefonden.

Det skriver Venstres formand søndag i et brev til Venstres medlemmer.

Lars Løkke Rasmussen skriver samtidig, at det oprindeligt slet ikke var tænkt, at han skulle have kroner og øre ud af at stå i spidsen for fondens bestyrelse.

- Oprindelig var det tænkt ulønnet, men jeg modtager et årligt formandshonorar på 30.000 kroner for det arbejde, jeg udfører i egenskab af fondens formand, skriver Lars Løkke Rasmussen.

Han understreger samtidig, at hans honorar modregnes "krone for krone" i det eftervederlag på næsten halvanden million kroner, som han modtager som tidligere statsminister.

Samtidig pointerer Venstres formand, at han donerer penge fra sin foredragsvirksomhed i fondens regi til arbejdet med de utilpassede unge drenge.

- Arbejdet omfatter blandt andet afholdelse af foredrag. Mit honorar er fastlagt i forbindelse med indhentning af bindende ligningssvar fra Skat i samarbejde med fondens revisor, skriver Lars Løkke Rasmussen og fortsætter:

- Fonden har indtil dato haft indtægter vedrørende min foredragsvirksomhed på i alt kr. 372.500 – midler, der alle er gået til fondens alment velgørende arbejde for drenge på kanten.

I brevet kommenterer Lars Løkke Rasmussen en stribe sager, der den seneste uge har taget fokus i medierne.

Det gælder såvel rejse-sagen som Løkkes - efter eget udsagn "kluntede" - udsagn fra en debat i Folketinget med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) om, hvad man kan købe for 2000 kroner. Her nævnte Løkke blandt andet "et par sko".

- Mit kluntede forsøg på "at slippe gækken løs", som formanden for Folketinget havde opfordret til, faldt mildest talt uheldigt ud, erkender Løkke i brevet.

/ritzau/