Løkke flytter Færdselsstyrelsen til Ribe

Skrevet af admin

31/01/2016

Dagens topnyheder

Mandag flytter Færdselsstyrelsen som den foreløbig første statslige enhed til Ribe med godt 40 ansatte. Regeringen har besluttet at flytte i alt 3900 statslige job fra primært hovedstaden til provinsen.

Det oplyser statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en pressemeddelelse. Mandag kl. 13 åbner han Færdselsstyrelsens ny kontor på Amtsgården i Ribe med transportminister Hans Christian Schmidt (V). Region Syddanmark får i alt 1000 statslige job tilført.

- Regeringen vil styrke den lokale udvikling i hele Danmark - fra Nykøbing Falster til Hjørring. Derfor flytter vi 3900 statslige arbejdspladser fra hovedstaden til resten af landet. Det er den største udflytning nogensinde, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Det handler ikke bare om job, men også om rimelighed. Staten tjener hele landet. Derfor skal staten være til stede i hele landet.

-Jeg glæder mig meget til at tage hul på dette nye kapitel sammen med medarbejderne, når vi i morgen indvier Færdselsstyrelsens lokaler i Ribe, siger statsministeren.

Flere oppositionspartier og fagforeninger for offentligt ansatte har advaret regeringen om, at de færreste medarbejdere flytter med til provinsen. Det er svært at finde job til ægtefællen i et nyt område og flytte børnene til andre institutioner, har det lydt.

Regeringen har omvendt angrebet kritikerne for "københavneri" og at fokusere for meget på hovedstadens medier. Sådan lød kritikken f.eks., da Dansk Institut for Internationale Studier, DIIS, protesterede mod at flytte til Aarhus.

/ritzau/