Løkke før forhandlinger: Amatøragtigt forløb

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen er tirsdag blevet indkaldt til forhandlinger om finansloven med finansminister Bjarne Corydon (S).

Men få timer før mødet på finansministerens kontor kommer Lars Løkke Rasmussen med en skarp kritik af regeringen.

Han kalder hele forløbet omkring finansloven for "amatøragtigt". Det sker, efter regeringen har overskredet en række tidsfrister for indgåelsen af aftalen om finansloven.

Venstre-formanden vil til gengæld byde på, om der er udsigt til en aftale med regeringen.

- Jeg ved ikke hvilken chance vi har. Vi har fået en mødeindkaldelse til et møde 14.30, og hvad regeringen har på dagsordenen ved jeg ikke. Nu møder vi op, og så ser vi, hvad regeringen har at sige til os, siger Lars Løkke Rasmussen til TV2 News.

Invitationen til Venstre kommer efter en dramatisk mandag på Christiansborg, hvor regeringen først vakte stor opsigt ved helt usædvanligt at gå ud og præsentere alle dele af regeringens udkast til en aftale om næste års finanslov.

Dermed fik danskerne for første gang indblik i, at regeringen har tilbudt Enhedslisten én milliard kroner årligt til et permanent løft af ældreplejen. Ifølge regeringen er pengene nok til, at Enhedslisten kan få indfriet ønsket om at sikre ældre bad to gange om ugen.

Men Enhedslisten har blankt afvist udspillet. Retten til bad skal skrives ind i serviceloven, ellers bliver der ikke nogen aftale, lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen, som om nødvendigt vil tage et valg på minimumrettigheder, hvis regeringen ikke giver sig.

Udmeldingerne fra regeringen og Enhedslisten kommer på et tidspunkt, hvor regeringen har overskredet flere af sine egne tidsfrister for at få en aftale i hus. Og det får skarpe ord med på vejen fra Venstres formand:

- Danmark står i den situation, at finansloven skulle være færdig den første weekend i november, men vi er nu i slutningen af november.

- Ændringsforslagene skulle være afleveret fredag for 14 dage siden og lovforslaget fremsat onsdag i sidste uge. Men intet af det er sket.

- End ikke de decentrale forhandlinger om satspuljen har været ført igennem et stykke tid. Det sejler totalt, siger Lars Løkke Rasmussen til TV2 News.

/ritzau/

 

Dagens Gossip