Løkke: Formandsopgøret er en lukket bog

Skrevet af admin

|

02/12/2014

Dagens topnyheder

- Vi er kommet videre.

Sådan lyder det fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, på baggrund af den ventede - eller frygtede, alt efter temperament - bog "LLR", der blandt andet opruller det interne stormløb mod Løkkes formandsstol i det sene forår.

Ifølge bogen var Venstres næstformand, Kristian Jensen, inde over nogle stærkt kritiske citater om Løkke fra partiets EU-parlamentariker Jens Rohde, ligesom han efter mange år på sidelinjen i partiet tog mere aktiv del i oprøret, end det hidtil har været fremme.

Men alt det er fortid nu, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Kristian og jeg og med os, tror jeg, resten af Venstre, har lukket den der bog. Alt det der historiske er noget, som jeg og Venstre har lagt bag os. Jeg forstår godt, at nogle andre vil prøve at holde det kørende, men vi har lukket en bog, og vi er videre, siger han.

Angrebet på Løkke kom fra en betragtelig del af baglandet, der krævede Løkkes afgang efter sagen om indkøb af dyrt tøj for godt 150.000 kroner fra partikassen, der skulle få formanden til at tage sig bedre ud i offentligheden.

Alt dette behandles i "LLR", dog uden at der kommer væsentligt nyt frem i den sag.

Til gengæld skriver bogens forfattere - to journalister fra dagbladet BT - om den chauffør, som fragtede Løkke rundt i landet i hans første tid som menigt medlem af Folketinget efter de mange år på bagsædet af en ministerbil.

Chaufføren fik ifølge bogen "lov" til at blive beskattet af den bil, som han kørte Løkke rundt i. Igen ifølge bogen var arbejdsmængden som chauffør skiftende og omfattende, og efter omkring et halvt års ansættelse blev chaufføren indlagt med et sammenbrud.

Men Ifølge Lars Løkke Rasmussen selv er han ikke en mand, der slider på folk omkring ham.

- Det er mit indtryk, at vi behandler folk ordentligt i Venstre. Jeg tror ikke, at der står et generelt billede tilbage af mig af, at jeg sådan går og slider folk ned.

- Og når nære medarbejdere bliver syge, så synes jeg, det er ulykkeligt, og det går mig på, og det smerter mig - også i den konkrete situation i forhold til denne her person, som jeg kun kender som dedikeret og tjenstvillig, siger han.

/ritzau/