Løkke forsvarer skatteløft: Ikke dyrere at være dansker

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, fastholder, at den nye vækstpakke er "en rigtig god aftale set med Venstre-øjne".

Dermed afviser Løkke også kritikken fra egne rækker og fra de allierede partier i blå blok, som beskylder Løkke for at sælge sig for billigt i forhandlingerne med regeringen.

- Vi har indgået en aftale, vi fuldstændig kan stå ved, og det, vi har aftalt, er ikke noget, der på nogen måde gør det dyrere at være dansker.

- Vi går generelt ikke ind for at sætte skatter op, men for at sætte skatter ned. Men her gør vi så to ting på samme tid. Vi fjerner en afgift, og så sætter vi en anden skat/afgift op, og pengene passer, så det bliver hverken dyrere eller billigere, siger Løkke.

Det er især Venstres accept af at hæve bundskatten for at få fjernet forsyningssikkerhedsafgiften, som er blevet mødt med kritik.

Men Lars Løkke Rasmussen afviser, at der er tale om et løftebrud, når Venstre nu går med til at hæve bundskatten, selvom partiet selv har understreget, at det er en topprioritet at sænke skatten for de laveste indkomster.

- Det er en klar prioritet for mig, at vi skal lette skatten for folk med små arbejdsindkomster. Det sker ikke rent teknisk ved at sænke bundskatten, for så får jeg også den skattelettelse, og det er ikke den, vi er på jagt efter.

- Vi er på jagt efter lettelser til folk med små arbejdsindkomster, så gevinsten ved at flytte fra kontanthjælp og ned bag kassen i Netto til et lavtlønsjob øges, siger Løkke.

Især De Konservatives leder, Lars Barfoed, har langet ud efter Venstre efter vækstaftalen. Barfoed har både beskyldt Venstre for at have skrevet under på "stort set det, regeringen lagde frem" og for at føre socialdemokratisk politik.

/ritzau/

 

Dagens Gossip