Løkke: Frederiksen tager eneansvar for terroraftale

Lars Løkke Rasmussen stiller sig uforstående over for, at Mette Frederiksen onsdag aften har afbrudt forhandlingerne om en længerevarende antiterrorpakke for i stedet at gå direkte til Folketingets Finansudvalg efter 130 millioner kroner til øget beredskab i 2015.

Venstres formand, der har deltaget i forhandlingerne de seneste dage, ville gerne have fortsat forhandlingerne, forklarer han.

- Ved at justitsministeren så at sige smider os ud, påtager hun sig jo fuldstændig eneansvaret for, at det beredskab, der så kommer i Danmark - hvis man giver denne merbevilling - er det, der skal til. Det, synes jeg, er et kæmpe ansvar at tage på sig.

- Det forstår jeg egentlig ikke, at hun gør i en situation, hvor vi faktisk er en stribe ansvarlige partier, der gerne vil være med og rimeligvis også være mere med end det, som justitsministeren har lagt op til, siger Løkke til TV2 News.

Striden mellem regeringen på den ene side og Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti på den anden side går på finansieringen af de initiativer, der skal løbe over de kommende år.

Regeringen vil skubbe spørgsmålet om finansieringen til efterårets finanslovforhandlinger. Med stor sandsynlighed bliver det altså en opgave for en regering efter et valg.

Blå blok ønsker finansieringen afklaret allerede nu.

- Vi er selvfølgelig indstillet på at give flere penge til dansk politi. Men det er et meget åbent spørgsmål, om det, regeringen lægger op til, rækker i forhold til det, vi står overfor.

- Om det reelt skaber den tryghed, der skal til i det jødiske samfund. Om det reelt sikrer, at det almindelige politi får de ressourcer, der skal til, siger Lars Løkke Rasmussen til TV2 News.

/ritzau/

 

Dagens Gossip