Løkke giver Lykketoft igen efter sviner: Minder om god tone

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er med Mogens Lykketofts ord en "lille svindler".

Sådan betegnede den nuværende formand for FN's Generalforsamling Lars Løkke i en tale under sin egen 70-års fødselsdagsreception 9. januar.

Talen sendte han fem dage efter ud til receptionens gæster i en mail, som Berlingske er kommet i besiddelse af. Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra Løkke, men statsministeren kommenterer indirekte sagen på Facebook.

Her genudsender han sin alternative udgave af nytårstalen, hvori han opfordrer til en god tone i den politiske debat.

- Budskabet er vist ikke nået helt over Atlanten, skriver Løkke, der indsætter en glad smiley, før han fortsætter:

- Sætter pris på alle mine folkevalgte kolleger, der hver med deres ideologiske udgangspunkt arbejder hårdt for det, de mener, tjener Danmark bedst.

Også skatteminister Karsten Lauritzen (V) har været til tasterne med et budskab til Mogens Lykketoft:

- Tilsyneladende har vores FN-formand og udenrigsorakel mistet både sin udgave af takt og tone og almindelig pli, skriver Karsten Lauritzen på Twitter med henvisning til Emma Gads gamle bog om gode manerer.

Lykketoft beklager over for Berlingske det, han betegner som "et følelsesudbrud" - og at en gæst har viderebragt noget, der "bidrager til absolut utilsigtet offentlig debat".

Lars Løkke Rasmussen var ikke den eneste, der stod for skud i Lykketofts lækkede tale. Den tidligere socialdemokratiske regering under Helle Thorning-Schmidts ledelse bliver kaldt "talent- og profilløs" af den tidligere S-formand og mangeårige minister.

Lykketoft ventes at genoptage karrieren som folketingsmedlem, når han til september vender hjem fra FN i New York. Han har i øjeblikket orlov fra Folketinget.

/ritzau/

 

Dagens Gossip