Løkke griller Thorning om solcelle-sagen

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen afkræver under tirsdagens spørgetime med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), svar på, hvornår hun fik kendskab til den meget omtalte solcellesag, der tidligere har givet energiminister Martin Lidegaard (R) en næse.

- Hvornår blev statsministeren første gang opmærksom på, at regeringens solcellelov medførte helt ukontrollerede meromkostninger, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han forklarer sin interesse med, at han vil vide "om der kunne være grebet ind noget før".

Løkke tog i sin tale udgangspunkt i "det meget mærkværdige brev", som regeringstoppen har sendt til rigsrevisorerne og Folketingets formand.

Heri slår regeringen fast, at den ikke mener, at det lovforberedende arbejde skal være en del af af rigsrevisionens undersøgelse af den meget omtalte sag.

- Det efterlader et indtryk af, at her er der godt nok tale om en regering, som ikke vil kigges efter i sømmene i forhold til den skandale, at man har forholdt sig passiv, mens danske solcelleanlæg blev udbygget med en milliardregning til de danske elbrugere til følge, siger Lars Løkke Rasmussen.

Fem gange spurgte han ind til, hvornår statsministeren fik kendskab til sagen. Hver gang slog hun tilbage mod Venstre, som hun anklager for ikke ville tage den mere principielle diskussion, som hun mener, brevet lægger op til.

- I den konkrete sag gør vi alt, Rigsrevisionen beder om, og udleverer de relevante papirer, svarer statsministeren.

- Jeg synes, at det er ærgerligt, at Venstre affejer den principielle debat, siger Helle Thorning-Schmidt

Det omtalte brev er skrevet af statsministeren sammen med økonomiminister Margrethe Vestager (R), socialminister Annette Vilhelmsen (SF) og finansminister Bjarne Corydon (S).

Solcellesagen drejer sig om flere huller i solcelleloven, som utilsigtet gav særdeles lukrative ordninger i forhold til opsætning af solceller. Det vil over de kommende år koste staten flere hundrede millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip