Løkke håber på vækstaftale allerede tirsdag

De overordnede rammer for den kommende vækstpakke kan meget vel falde på plads allerede tirsdag.

Venstre har været til forhandlinger i Finansministeriet både søndag, mandag og nu tirsdag, og partiets formand, Lars Løkke Rasmussen, skal rejse udenlands til et møde onsdag.

Derfor håber han, at man kan være enige om de overordnede linjer i en kommende aftale, før han rejser til Sydkorea.

- Skal vi enes om en skitse, så nærmer vi os.

- Det ville da være dejligt, om man kunne enes om en skitse, altså en plan over, hvordan vi hugger de gordiske knuder over, så man kan komme videre, siger Lars Løkke Rasmussen på vej til endnu et møde i Finansministeriet.

- For der er jo nogle gordiske knuder her. Energiafgifterne er steget mere, end nogle havde troet, så der skal ske noget dramatisk der, siger han.

Regeringen har i sit forslag til en vækstpakke lagt op til at sænke PSO-afgifterne med knap seks milliarder kroner frem mod 2020. Ifølge TV2 News er regeringen dog nu indstillet på næsten at fordoble det tal.

Dertil kommer, at regeringen har lagt op til en reform af beskæftigelsesområdet. Også der er der en uenighed, som Løkke betegner som en "gordisk knude".

- Så er der beskæftigelsesområdet. Det skal stadig forankres i den kommunale jobcenterstruktur, og det skal være mere effektivt end nu, så det bliver billigere, siger Løkke.

SF er blevet kaldt til forhandlinger tirsdag, men det er løbende blevet udskudt på grund af forhandlingerne med Venstre.

De Konservatives formand, Lars Barfoed, var tirsdag formiddag til møde hos Lars Løkke Rasmussen sammen med Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

Han slår fast, at han var til uformelle forhandlinger i sidste uge.

- Jeg forventer, at vi meget, meget snart bliver kaldt til forhandlinger igen, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip