Løkke indleder jagten på Statsministeriet

Lørdag formiddag går Lars Løkke Rasmussen på talerstolen ved Venstres landsmøde i Herning.

Her vil partilederen udstikke linjerne for den valgkamp, som vil fylde det meste af det kommende folketingsår.

Forud for landsmødet forlyder det, at den tidligere statsminister vil fokusere på de emner, som Venstre vil føre valgkamp på.

Han vil derfor heller ikke lange ud efter de politiske modstandere, som statsminister Helle Thorning-Schmidt gjorde det på den socialdemokratiske kongres i forrige weekend.

Allerede i august lancerede Venstre en ny udlændingepolitik, som var den første hjørnesten i partiets valgkamp, og den vil nu blive suppleret med temaerne uddannelse, vækst og beskæftigelse samt frit valg inden for blandt andet velfærd.

Disse emner vil blive behandlet i temadebatter i løbet af landsmødet.

Et kig på meningsmålingerne viser, at blå blok med Venstre i spidsen står med et solidt forspring til partierne bag den siddende regering.

Ritzau Index, der er et gennemsnit af landets fem toneangivende meningsmålinger, Voxmeter, Epinion, Gallup, Greens og Wilke, giver blå blok 54,2 procent af stemmerne, svarende til 95 mandater mod rød bloks 80.

Venstre selv ligger dog under sidste valgresultat med 24,5 procent mod 26,7, og i den forgangne uge har Løkke måttet forholde sig til modstand mod partiets udlændingepolitik fra både DI og De Konservative.

Både erhvervsorganisationen og den tidligere regeringspartner tog afstand fra tanken om at give særlige, gunstige vilkår til indvandrere fra udvalgte lande, som har økonomiske, sociale og kulturelle ligheder med Danmark.

Men internt i Venstre synes der at være opbakning til princippet.

I en rundspørge, som Ritzau har foretaget blandt lokalformænd, byrådsmedlemmer og regionspolitikere fra partiet, svarer 232 ud af 277 deltagere, at det er en god idé.

Et helt andet spørgsmål er dog, om baglandet har lagt forsommerens uro om Lars Løkke Rasmussen tøjforbrug bag sig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip