Løkke: Jeg burde have ændret rejseregler

Lars Løkke Rasmussen skriver søndag i et brev til Venstres medlemmer, at han burde have ændret de luksuriøse rejseregler i klimaorganisationen GGGI tidligere.

Lars Løkke Rasmussen har adskillige gange ladet sig befordre på luftfartens absolutte limousine-niveau - first class - hvor champagne og femstjernede middage hører til dagens behagelige orden.

Det er sket i sin egenskab af bestyrelsesformand for GGGI, der modtager 90 millioner kroner i dansk udviklingsbistand.

- Burde jeg have taget initiativ til at ændre reglerne før? Ja, det burde jeg, skriver Lars Løkke til Venstres medlemmer.

- Det er naturligvis mit ansvar. Det beklager jeg, skriver han.

Løkke har på 15 rejser brugt 770.000 kroner alene på flybilletterne. Men derudover har han hidtil også nydt det særlige privilegium at lave ret til at overnatte i junior-suiter på hoteller, ligesom han som en særlig ordning også har haft adgang til rejsediæter.

Disse regler vil Løkke nu lave om, understreger han i brevet.

- Jeg [vil] forelægge en ny og "mere europæisk" rejsepolitik – som i praksis har været håndhævet siden sommer – til bestyrelsens godkendelse på næste møde i december, skriver Lars Løkke og fortsætter:

- Rejsepolitikken betyder, at jeg rejser på de vilkår, der f.eks. også er gældende for danske ministre.

Torsdag sagde Venstres formand til TV2, at han "har rejst efter de retningslinjer, der var" i GGGI.

Men ifølge et memorandum fra den 27. december - godt et halvt år inde i Løkke Rasmussens egen formandstid - blev de lukrative regler nedfældet og rundsendt i organisationen.

I memorandumet lægges der desuden op til, at reglerne med first class og junior-suiter blev implementeret i begyndelsen af 2013.

Lars Løkke Rasmussen har ikke yderligere kommentarer til brevet, oplyser partiets pressetjeneste.

/ritzau/

 

Dagens Gossip