Løkke: Job til krigsveteraner skal belønnes

De virksomheder, som ansætter krigsveteraner, skal have en økonomisk belønning, mener Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen på 70-års-dagen for Danmarks befrielse i 1945.

- Vi skylder de unge mænd og kvinder, som vi sender ud i landets tjeneste, at vi tager godt imod dem, når de kommer hjem igen. Det har Danmark historisk været ringe til.

- Når jeg taler med de hjemvendte soldater, så taler de også om det vakuum, de havner i. De kommer fra at have været en aktiv del af et stærkt fællesskab, de har Danmarks opbakning, og lige pludselig er de et sagsnummer.

- Vi har gjort meget de seneste år, men mere kan gøres, og vi ved, at mange af egen drift fint finder tilbage til civilsamfundet, men der er nogle, som ikke gør, siger Lars Løkke Rasmussen til Ritzau.

Derfor vil Lars Løkke Rasmussen sende et signal til virksomhederne.

- Skal vi ikke blive bedre til at sende et signal til dansk erhvervsliv om at blive endnu bedre til at åbne deres døre, deres forretninger og deres produktionsvirksomheder for hjemvendte veteraner?

- Den metode, vi kan komme i tanker om, er at give en bonus til de virksomheder, som ansætter de hjemvendte soldater, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han ved endnu ikke, hvor stor den økonomiske belønning skal være.

- Det skal selvfølgelig have et omfang, så det giver mening, men jeg har ikke lagt mig fast på et beløb. I øjeblikket har vi en ordning i forhold til folk, der har været i nyttejob, og som er udfaldstruede, hvor vi giver en præmie på 25.000 kroner til virksomhederne.

- Da jeg var statsminister, gav vi virksomhederne 75.000 kroner, hvis de oprettede en praktikplads, så jeg forestiller mig et beløb i det interval, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip