Løkke kalder til blåt krisemøde: Vil tjekke flertal

Efter at De Konservative tirsdag aften har valgt ikke længere at støtte miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), indkalder statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til krisemøde i blå blok.

De blå partiledere samles klokken 21.

- Så må vi se, om regeringen fortsat har flertal til at være regering, skriver Løkke på Twitter.

De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, forsikrer samtidig på et pressemøde, at hans mistillid udelukkende gælder Eva Kjer Hansen og hendes håndtering af beregningerne bag landbrugs- og fødevarepakken.

- Vi bakker regeringen og statsministeren op, men det betyder ikke, at vi accepterer hvad som helst, siger han.

- Vi vælter ikke regeringen. Den kan vælte sig selv.

Søren Pape Poulsen har tidligere onsdag aften haft netop Lars Løkke Rasmussen i røret for at drøfte sagen om den omstridte landbrugspakke.

Krisemødet i blå blok finder sted kun et døgn efter, at statsministeren i sin lykønskningstale ved receptionen til De Konservatives 100 års jubilæum lavede sjov med, at de to blå partier ikke altid har været enige. Men at de har de samme "borgerlige gener".

- Man siger, at den, man elsker, tugter man. Og vi har aldrig tvivlet på hinandens kærlighed, sagde Løkke ved receptionen på Christiansborg mandag.

- Det har slået gnister engang imellem. I har gjort ting, der har gjort ondt helt ind i sjælen på os. Og sikkert også omvendt, sagde Løkke.

Ud over Pape og Løkke ventes DF-formand Kristian Thulesen Dahl og Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen til

/ritzau/

 

Dagens Gossip