Løkke: Kontanthjælpsloft vil få folk i job

Det hænger ikke økonomisk sammen, når tusinder af danskere på kontanthjælp sidder passivt hjemme, mens titusinder af østeuropæere finder arbejde i Danmark. Derfor skal kontanthjælpsloftet få folk fra offentlige overførsler i arbejde.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, om kontanthjælpsloftet i Folketingets spørgetime

- Det er en ambition om, at det er bedst for børn at vokse op med forældre, som går på arbejde, siger Lars Løkke Rasmussen.

Folketinget førstebehandler tirsdag lovforslaget om kontanthjælpsloftet. Det blev indført under den tidligere VK-regering, men straks sløjfet af S-R-SF-regeringen som en af de såkaldte "fattigdomsydelser".

Løkke påpeger, at statskassen i 2020 savner 2,5 milliarder kroner uden kontanthjælpsloftet.

Kun 700 på kontanthjælp kommer i job, mens 30.000 personer på offentlige overførsler får beskåret indtægten af kontanthjælpsloftet, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen,

- 14.000 mennesker vil ifølge Boligselskabernes Landsforening ikke kunne betale huslejen med kontanthjælpsloftet, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviser, at kontanthjælpsloftet blot straffer mennesker på pengepungen, når de lever af offentlige overførsler.

- Jeg tror 100 procent på, at det virker. Det handler om, hvad er det for en situation, når man får tilbudt et job, hvor lønnen ikke er prangende. Det er et helt konkret, individuelt valg, siger Lars Løkke Rasmussen

/ritzau/

 

Dagens Gossip