Løkke kræver mere konsekvens for unge og forældre

Venstre tager skeen i den helt anden hånd med flere og strengere konsekvenser for kriminelle unge og deres forældre, hvis partiet vinder regeringsmagten ved valget.

Det fastslår Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen. De borgerlige partier vil sænke den kriminelle lavalder til 12 år. Deres forældre trækkes i kontanthjælpen som forældrepålæg, hvis de ikke tager sig af deres børn.

- Det vil være en hovedopgave for en ny Venstre-ledet regering at sætte sig i spidsen for det, jeg tror, man godt kan omtale som en social genopretning af Danmark. En del af svaret er at give magten tilbage til de voksne, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han peger ikke på ét snuptag, men på en hel værktøjskasse: Forbud mod religiøse krigere, en ny ghettoplan, folkeskolereformen, en lavere kriminel lavalder, anti-radikalisering og mere magt til personalet på institutioner for udsatte unge.

- Jeg ønsker et Danmark, hvor vi tager et opgør med den ansvarsløshed, hvor vi trods gode ressourcer ikke får grebet rettidigt ind, når nogle af vores unge er på vej i den forkerte retning, siger Lars Løkke Rasmussen.

Selv om 12-årige ikke skal smides i fængsel, når den kriminelle lavalder sænkes fra 15 år, så skal de mærke kraftigere konsekvenser end nu, påpeger han.

- Selvfølgelig skal 12-årige ikke i fængsel. Men de skal mærke, at det har en konsekvens, når man maler graffiti, laver hærværk mod biler og tyverier, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han er frustreret, fordi personalet er magtesløse på Rismøllegården med udsatte 14-18-årige unge i Randers, som han besøgte i 2014.

- De har ikke ret til at tage en urinprøve, hvis de unge i deres varetægt virker påvirkede, og de har ikke mulighed for at tilbageholde unge, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip