Løkke: Løgnere kan ikke være ministre i min regering

Skulle Lars Løkke Rasmussen (V) blive statsminister efter næste valg, så står én ting klart. Hvis en minister bevist konstruerer en løgn overfor Folketinget, så er det ud af klappen øjeblikkeligt.

Det siger Venstres formand efter tirsdagens spørgetime i Folketinget, hvor blå blok jagtede svar fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) om, hvorvidt Bødskov kunne have været fortsat som justitsminister, hvis ikke der havde tegnet sig et flertal imod ham.

- Hvis man bevist sidder og konstruerer løgnehistorier, der vildleder Folketinget, så kan man selvfølgelig ikke have et ministeransvar, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg synes, at det er meget, meget underligt, at statsministeren ikke er i stand til at svare klart på, at ministre, der lyver i hendes regering, ikke er velkommen, siger han.

Morten Bødskov valgte at trække sig som justitsminister, efter at der tegnede sig et flertal imod ham, efter at han havde givet Folketingets Retsudvalg en forkert begrundelse af, hvorfor man havde valgt at aflyse et besøg på Christiania.

Helle Thorning-Schmidt fik besked om, at Bødskov havde talt usandt overfor retsudvalget, allerede dagen før han gik i samråd om sagen for at forklare sig - et samråd, der endte med at trække tæppet væk under ham.

/ritzau/

 

Dagens Gossip