Løkke lover ikke detaljer om kontanthjælpsloft før valg

10/03/2015 17:46

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Vælgerne må væbne sig med tålmodighed lidt endnu, når det kommer til de nærmere detaljer i Venstres kontanthjælpsloft, som skal øge den økonomiske forskel mellem at være på kontanthjælp og have et job med lav løn.

Venstre startede i begyndelsen af måneden en kampagne om, at et par på kontanthjælp med tre børn tilsammen kan få 454.215 kroner om året i offentlige ydelser.

Tirsdag var det så partiformand Lars Løkke Rasmussens tur til at svare på pressens spørgsmål om, hvordan Venstre konkret vil gøre det beløb mindre med kontanthjælpsloftet, som Løkke første gang annoncerede tilbage i efteråret 2013.

Spørgsmål: Hvor skal det moderne kontanthjælpsloft egentlig ligge?

- Det skal jo ligge lavere end der, hvor det er nu, for der er ikke noget loft, siger han.

- Og det er det, der blandt andet har gjort, at for eksempel en flygtningefamilie på kontanthjælp har fået en samlet indkomstfremgang på 10.000 kroner om måneden under denne her regering, siger Lars Løkke Rasmussen.

Spørgsmål: Så hvor skal loftet ligge?

- Hvis vi snakker flygtningefamilier, så vil vi gerne tage udgangspunkt i det, vi kender fra SU-modtagere med forsørgelsesforpligtelse. Og samtidig give en sprogbonus, hvis man hurtigt lærer det danske sprog, siger Lars Løkke Rasmussen.

Spørgsmål: Det var flygtninge, hvad så med loftet for almindelige kontanthjælpsmodtagere?

- Det skal jeg nok komme tilbage til på et senere tidspunkt.

Spørgsmål: Vi er meget tæt på et valg, hvorfor kan Venstre ikke sige, hvor så vigtig en ting skal ligge?

- Jeg ved ikke, hvor tæt vi er på et valg. Der er jo ikke rigtig noget, der tyder på, at vi er tæt på et valg. Desværre, for regeringen er ved at have udtømt sin politiske dagsorden og er i gang med at skubbe regningen over på den anden side af et folketingsvalg.

Spørgsmål: Kan du forstå, hvis nogen vil vide, hvad højden på dit kontanthjælpsloft skal være?

- Jeg tror, at folk derude udmærket godt kan forstå, hvad det er for en politisk retning, jeg sætter på vegne af Venstre. Nemlig at forskellen mellem at arbejde og ikke at arbejde skal være større.

Spørgsmål: Når du at sætte højden på loftet, inden folk skal stemme?

- Jeg ved ikke, hvornår folk skal stemme.

/ritzau/