Løkke lover: Lægebesøg er også gratis efter valget

Spørgsmålet, om det skal koste penge at blive konsulteret af en praktiserende læge, har de seneste uger været debatteret i og omkring Venstre.

Men nu slår partiets formand fast, at danskerne vil få gratis konsultationer i den kommende valgperiode, hvis partiet kommer til magten.

Det siger han i et interview med Radio24syv.

- Venstre kommer ikke til, for eksempel, at indføre brugerbetaling på lægebesøg i næste valgperiode. Det kan jeg sige med sikkerhed, siger statsministerkandidaten, som selv er tidligere sundhedsminister.

Han gentager, at partiet ønsker en gennemgang af brugerbetalingen i sundhedsvæsnet, men at lægebesøgene i første omgang er fredet.

De kan dog komme i spil på et senere tidspunkt.

- Men at det så skulle betyde, at vi afskrev os muligheden for for eksempel at nedsætte et udvalg, der med klogskab kiggede på, hvordan er det egentlig, vi har skruet det sammen, fortsætter Løkke og stiller spørgsmålet:

- Kunne man forestille sig, at man kunne skrue det mere rimeligt sammen, skal man så ikke have en mulighed for at sige: Hvad med at underkaste det et kritisk syn og få det ordentligt analyseret med frihed til at foreslå forandringer og så gå til folketingsvalg igen og sige: Så gør vi det.

Tidligere har flere Venstre-profiler og -kandidater offentligt talt om mulighederne for brugerbetaling på lægebesøg.

For 14 dage siden erklærede folketingskandidat Colette Brix over for BT, at hun ser et behov for brugerbetaling.

- Det er nødvendigt med brugerbetaling for at få flere penge til for eksempel bedre hospitalsbehandling og mere velfærd andre steder.

- Der skal dog indføres en årlig beløbsgrænse for børnefamilier (for eksempel 300 kroner om året) og for lavindkomstgrupper, sagde hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip