Løkke nåede 800 seere før live-tv fra isfjord gik ned

admin

425 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

Fire minutter og 11 sekunder.

Så lang tid lykkedes det onsdag statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) at tale direkte til danskerne via live-tv på Facebook fra den grønlandske Ilulissat isfjord.

Her er statsministeren på besøg for at vise EU's præsident Donald Tusk konsekvenserne af klimaforandringerne, som er særligt tydelige i de arktiske egne.

Under besøget brugte statsministeren sit nye værktøj til at tale direkte til danskerne - uden om de traditionelle medier: live-tv på Facebook, hvor brugerne kan skrive spørgsmål direkte til statsministeren, som han så forsøger at besvare.

I sidste uge under besøget hos USA's præsident, Barack Obama, brugte Løkke også en direkte tv-transmission til at nå sine Facebook-følgere og andre interesserede, som går ind på hans side.

Under onsdagens transmission fra Grønland lykkedes det for Lars Løkke Rasmussen at komme op på 800 seere, inden det var slut:

- Forbindelsen røg, så det var, hvad det kunne blive til i denne omgang. Fortsat god dag, lød det efterfølgende fra Løkke på Facebook.

På de lidt over fire minutter nåede statsministeren blandt andet at tale om klimaforandringer og samtalerne med Donald Tusk om muligheden for en parallelaftale om Europol og flygtningekrisen.

/ritzau/