Løkke: Nu kan vi få nøglerne tilbage

Venstres partiformand, Lars Løkke Rasmussen, er klar til at danne regering, efter at valgresultatet peger på et flertal til blå blok.

Løkke vendte ved Venstres valgfest tilbage til sin tale for fire år siden, da partiet mistede magten, og hvor han sagde til Helle Thorning-Schmidt, at nøglerne kun var låns.

- For fire år siden afleverede vi nøglerne til Statsministeriet. Venstre havde et flot valg. Vi gik frem, men der var ikke flertal. Jeg sagde dengang: De er kun til låns. Det er selve demokratiet og folkestyrets ånd. Nøglerne har man kun til låns.

- I aften er situationen anderledes. Venstre er gået tilbage, vi har ikke haft et særlig godt valg, men der er et flertal af partier, der synes, at Danmark skal have en anden regering. Det giver os en mulighed for at få nøglerne tilbage, siger Lars Løkke Rasmussen.

Venstre er ved valget blevet mindre end Dansk Folkeparti, og derfor skal der først forhandles et regeringsgrundlag på plads, Venstre kan stå inde for, før Løkke vil kalde sig regeringsoverhoved.

- Nu må vi se, om jeg bliver statsminister.

- I Venstre er vi ikke interesseret i nøglerne for nøglernes skyld. Vi er et parti, der vil tage ansvar og lederskab, fordi vi vil noget med Danmark.

- Nu må de kommende dage vise, om det er muligt at skabe flertal for en politisk platform, der vil trække Danmark den rette vej, og som Venstre kan tage ansvar for, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han kom i sin tale også ind på den modvind, han selv har været i, og som sidste sommer var tæt på at koste ham formandsposten i partiet.

- Vi har ikke haft det valg, vi drømte om. Det er der mange grunde til. Det bærer jeg en stor del af ansvaret for. Der har været tumult om min person. Vi har været i modvind.

- Der er blevet sagt meget om min person og om Venstre. Nu står vi over for den fælles opgave at gøre alt det, der er sagt, til skamme. De sidste tre uger har vist, at vi er et parti, der står samlet. Og det er jeg stolt af, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip