Løkke og familie fik betalt ferierejse af Venstre

Venstre har betalt en ferierejse til Mallorca for formand Lars Løkke Rasmussen og familie. Det fremgår af et brev, som Claus Hjort Frederiksen har skrevet til Venstres medlemmer, skriver TV2.dk.

Bilag, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, bekræfter, at Lars Løkkes familie har fået betalt en rejse af Venstre.

Halvanden uge efter, at formanden var fratrådt som statsminister i 2011, satte han sig ind i et fly mod Mallorca til strategiseminar, hvor hans kone og parrets yngste søn fulgte efter.

Flybilletterne til over 11.000 kroner til konen og sønnen var blevet købt af en medarbejder i Venstres Landsorganisation den 4. oktober 2011, skriver Ekstra Bladet.

I brevet til Venstres medlemmer fremlægger partiet flere detaljer om, hvad Venstre har betalt for formanden. Her fremgår det blandt andet, at partiet har betalt for rygerværelse på de benyttede hoteller - også selvom de har været dyrere end standardværelser.

I brevet, som TV2 er i besiddelse af, står der blandt andet følgende:

- Derfor finder vi det eksempelvis ingenlunde hverken odiøst eller moralsk angribeligt, at partiet har betalt flybilletter for formanden og nære familiemedlemmer til et ophold på Mallorca efter valget med henblik på restitution.

- Og for formandens vedkommende tillige afholdelse af et strategiseminar, der skulle sætte kursen for Venstre i opposition.

Venstres formand har i de seneste dage været udsat for kritik fra Venstre-borgmestre, tidligere V-ministre og lokalformænd i partiet for at have brugt medlemmernes penge på at købe tøj, der skulle bruges i forbindelse med blandt andet valgkampen i 2011.

I brevet står der videre:

- Tilsvarende finder vi det kun rimeligt, at formandens arbejdsvilkår lettes mest muligt, eksempelvis ved at booke rygerværelse på de benyttede hoteller, uanset der måtte være meromkostninger forbundet hermed, at de pågældende værelser er egnede til afholdelse af møder, og at der stilles chauffør til rådighed i forbindelse med kampagneaktiviteter.

Ekstra Bladet har konfronteret Venstres partisekretær Claus Richter om rejsen til Mallorca:

Spørgsmål: Hvorfor har Venstre betalt en Mallorca-tur for Løkkes kone og søn?

– Efter valget i 2011 valgte Venstre ledelse at tage på strategi-seminar på Mallorca, og i den forbindelse var det naturligt, også fordi Lars havde knoklet 24 timer i døgnet under hele valgkampen, skulle have lejlighed til at se sin kone og barn, så inviterede vi dem ned til os, siger han.

Spørgsmål: Solrun og sønnen kommer jo først i efterårsferien altså en uge efter Lars Løkke. Holdt I også strategiseminar i efterårsferien?

– Det kan jeg ikke svare på, for jeg var ikke med til det, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip