Løkke om øget militærindsats: Mørket skal bekæmpes

19/04/2016 20:05

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Et bredt flertal i Folketinget har tirsdag vedtaget at øge Danmarks militære bidrag betragteligt i indsatsen mod Islamisk Stat (IS) i Irak og Syrien.

- Den brutale og hensynsløse terrororganisation Isil (andet navn for IS, red.) skal møde et kraftfuldt svar fra omverdenen. Mørket skal bekæmpes, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- Derfor har Danmark fra starten været en del af koalitionen mod Isil, og vi øger nu vores bidrag betragteligt, siger han i en kommentar.

Sammen med regeringen stemte Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Radikale og Konservative ja til forslaget om at bruge 300 millioner kroner til en øget militær indsats.

Kun Enhedslisten, SF og Alternativet er imod forslaget.

Danmark gør klar til at sende i alt syv F-16-kampfly, et Hercules-transportfly og op til 400 mand af sted.

- Det er altid en alvorlig beslutning at sende vores dygtige mænd og kvinder på missioner i verden. Soldaterne fortjener vores største respekt. Deres professionelle, ukuelige indsats bidrager til at gøre verden til et tryggere sted og tjener vort land til ære, siger statsministeren.

Det har ikke været en let beslutning at sende danske soldater i krig, lyder det ligeledes fra udenrigsminister Kristian Jensen (V) fra talerstolen i folketingssalen.

Det er dog en nødvendig beslutning, fastslår ministeren.

- Takket være den globale koalitions indsats står vi i en situation, hvor Irak ikke er brudt sammen og hvor Isil derimod er trængt tilbage.

- Og sådan er det, fordi Danmark med mere end 65 koalitionspartnere har taget ansvar. Det understreger, at Isil skal bekæmpes militært, siger Kristian Jensen.

Kampen bliver hverken simpel, let eller kortvarig, understreger ministeren.

- Vi skal indstille os på, at den tværtimod bliver lang og kompleks. Det er derfor, koalitionen har en bredspektret og flerårig strategi, siger han.

/ritzau/