Løkke om regeringens vækstplaner: En genbrugspakke

06/05/2015 18:24

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Der er ikke synderlig begejstring at spore hos Venstres partiformand, Lars Løkke Rasmussen, i kølvandet på regeringens seneste vækstudspil.

- Der er nogle fine små ting, men det er jo ikke noget, der flytter noget. Og det er forslag, som vi kendte i forvejen. Jeg ser det i høj grad som en genbrugspakke, siger Venstres statsministerkandidat til Ritzau.

Lars Løkke Rasmussen var onsdag i Kolding som første led i en todages-tur rundt i landet. På turen skal han blandt andet tale fremtidsplaner med 600 landmænd og besøge en række virksomheder.

Undervejs vil han forklare, hvordan Venstre vil sikre vækst i fremtiden. Noget, som han ikke mener, at regeringen vil være i stand til - på trods, at at regeringen de seneste par dage altså har præsenteret nye vækstinitiativer.

- Det her udspil gør helt åbenlyst ikke nok, ud over at det plejer regeringens samvittighed. Og det er også lidt svært at tage alvorligt, når det kommer lige inden lukketid, siger Lars Løkke Rasmussen med henvisning til det nærtstående folketingsvalg.

Et af de mest markante forslag i regeringens vækstudspil er forslaget om at afsætte 200 millioner kroner til at sænke de såkaldte punktafgifter, der er afgifter på eksempelvis kaffe, chokolade og cigaretter.

Venstre har tidligere meldt ud, at de ønsker en lempelse af punktafgifterne, men er også blevet mødt med kraftig kritik, når forslaget har været på bordet. Og det er lidt paradoksalt, mener Lars Løkke Rasmussen.

- Da vi for måneder siden rejste den her debat om at kigge på de skøre punktafgifter, hvor det ikke kun er en økonomisk belastning, men også en bureaukratisk, der blev det hældt ned ad brættet, siger han og tilføjer:

- Så det er da dejligt, at regeringen nu siger, at det er man klar til at kigge på.

Lars Løkke Rasmussen forsætter sin tur torsdag, hvor han blandt andet vil sætte fokus på planloven, som ifølge Løkke står i vejen for, at varehuset A-Z kan vokse sig til en ny stor Bilka i området.

Også statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har lagt op til, at der vil komme lempelser af planloven i forbindelse med vækstpakken. Indholdet i regeringens forslag er dog endnu ikke præsenteret.

/ritzau/