Løkke om SF-drama: Virkeligheden overgår fantasien

Selv om SF har forladt regeringen, har Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, ikke sat sin valgmaskine i højeste gear.

Han forventer, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil blive siddende, selvom regeringen er i "kæmpe problemer".

- Virkeligheden overgår fantasien. Manuskriptforfatterne til tv-serien Borgen kunne formentlig ikke have skrevet det mere dramatisk. SF oplever en nedsmeltning, og regeringen er i kæmpe problemer, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han vil ikke kræve et folketingsvalg nu:

- Det er op til statsministeren, om regeringen bliver siddende. Det tror jeg, at hun vil beslutte. Hun har vist betydelig fleksibilitet på det område, siger Lars Løkke Rasmussen.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, opfordrer på Facebook statsministeren til at udskrive valg med henvisning til hendes udtalelse i december om, at "denne her rokade skulle gerne være den sidste".

- Derfor, kære Helle Thorning-Schmidt: Opfyld da dette ene løfte - lad det være blevet den sidste - og lad danskerne afgøre, om der er opbakning til, at du fortsætter som statsminister, skriver Kristian Thulesen Dahl og fortsætter:

- Jeg tror ikke, du har danskernes opbakning.

DF's formand kalder det for "kaotiske dage på Borgen. SF træder ud af regeringen på grund af regeringstoppens krav om opbakning til aftalen med Goldman Sachs".

/ritzau/

 

Dagens Gossip