Løkke: Rod at finanslov ikke er på plads

Mens det fortsat ikke er lykkes for finansminister Bjarne Corydon (S) at indgå en aftale om næste års finanslov med Enhedslisten, tager kritikken af regeringen til fra blå blok.

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen og Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl anklager begge regeringen for et kluntet og rodet forløb omkring finansloven.

Forløbet udstiller en svag regering, mener Kristian Thulesen Dahl, mens Lars Løkke Rasmussen kritiserer regeringen for at sprænge "alle normale frister" for indgåelse af årets finanslovaftale.

- Det er på alle måder noget rod, som risikerer at give en sjusket lovbehandling i Folketinget. Se nu at få det på plads - eller giv op, drop Enhedslisten og prøv i stedet at lave en aftale med os andre, der kan give vækst og private arbejdspladser, skriver Lars Løkke Rasmussen på Facebook.

Han henviser til, at finansloven burde have været på plads i weekenden 9. og 10. november. Men det lykkedes ikke, og siden stod forhandlingerne stille i flere dage op til kommunalvalget.

Efter kommunalvalget i sidste uge har parterne heller ikke formået at nå hinanden, og i weekenden valgte regeringen og Enhedslisten en overgang at kommunikere skriftligt.

Ifølge politisk kommentator Hans Engell er det ikke normal forhandlingsskik, og det skyldes den "afgrundsdybe mistillid" mellem regeringen og det parlamentariske grundlag:

- Alene dét, at man nu er kommet til at udveksle verbalnoter - dokumenter om, hvad man har lovet hinanden - er en meget usædvanlig form for finanslovforhandling, siger Hans Engell.

Kristian Thulesen Dahl mener, at forhandlingerne om finansloven allerede er et nederlag for regeringen, fordi det har været en "kluntet og langsommelig proces".

- Forløbet omkring finansloven for 2014 har for længst fået karakter af en farce, der udstiller, at regeringen og Enhedslisten ikke sammen evner at lede landet, skriver Kristian Thulesen Dahl i sit ugebrev og tilføjer:

- Så selvom de har flertallet i Folketinget, er det svært at se, hvad det skal bruges til de kommende knap to år, indtil der igen skal være afholdt folketingsvalg. Foreløbig har vi blot fået udstillet en svag regering.

/ritzau/

 

Dagens Gossip