Løkke stopper som formand for GGGI

19/06/2014 09:28

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, træder tilbage som formand for klimaorganisationen GGGI inden oktober. Det bekræfter Venstre i en pressemeddelelse.

Det betyder, at Løkke træder tilbage, inden Folketinget samles igen efter sommerferien.

Den tidligere statsminister deltager torsdag og fredag i et møde i hovedkvarteret i GGGI i Sydkoreas hovedstad, Seoul. Lars Løkke Rasmussen har været formand for organisationen siden 2012.

- Jeg er meget tilfreds med den udvikling, GGGI har gennemgået, siger Lars Løkke Rasmussen i pressemeddelelsen.

- At transformere GGGI fra en sydkoreansk ngo til en international organisation har været langt mere omfattende og udfordrende end ventet, men med ansættelsen af Yvo de Boer som direktør er det arbejde, som jeg blev udpeget til at gøre, færdiggjort, siger han.

Lars Løkke påpeger, at han efterlader "en stærkere og mere solid organisation, der er styrket økonomisk".

Engagementet i GGGI har ikke just været en vindersag for Venstre, der er ved at forberede sig til næste valg.

Og ifølge Politiken orienterede Løkke Rasmussen i sit indledende indlæg på Venstres meget omtalte hovedbestyrelsesmøde i Odense om formandsposten, at han ville trække sig fra GGGI før tid for at kunne koncentrere sig 100 procent om formandsopgaverne i Venstre.

- Vi har et folketingsvalg lige rundt om hjørnet, og jeg vil nu fokusere kræfterne fuldt ud på den hjemlige danske politiske dagsorden, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/