Løkke suspenderer løfte om 1000 flygtninge til Danmark

Venstre-regeringens løfte om at tage imod 1000 flygtninge fra de øvrige EU-lande er ikke aktuelt i øjeblikket, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ifølge DR ved Venstres landsmøde i Herning.

Det er på grund af det stigende antal flygtninge og asylansøgere, der lige nu strømmer til Danmark, at Løkke melder ud, som han gør.

- Når vi bød ind med det, var det jo fordi, vi havde brug for at få løst det, som i Europa blev oplevet som altings løsning: Nemlig at hvis man kunne få fordelt de 160.000, så var problemet gået væk. Det er det jo ikke, siger Lars Løkke Rasmussen ifølge DR.

- Forudsætningen for, at de skulle fordeles var jo, at Grækenland og Italien havde styr på det, og det har de ikke. Så man kan sige, at de har fordelt sig selv.

- Derfor kommer det ikke på tale at tage de 1000, før systemerne er oppe og køre igen, siger Løkke.

Regeringen har netop opjusteret sit skøn over, hvor mange asylansøgere, der næste år kommer til Danmark. Fra 15.000 til 25.000.

Derfor er regeringen i gang med at lave en række asylstramninger, der skal bremse tilstrømningen.

- Man kan jo se, når man kigger på landene omkring os, at nok kommer der mange til Danmark, men jeg er slet ikke i tvivl om, at uden de opstramninger, vi har lavet, ville tallet være endnu større, siger han.

I landets 98 kommuner mærker man flygtningepresset, og med udsigten til 25.000 asylansøgere næste år får kommunerne det endnu sværere. Det siger KL-formand Martin Damm (V).

- Det svarer til, at vi får én ny kommune ekstra i Danmark- på et år. Det bliver mere end svært, siger Martin Damm.

/ritzau/

 

Dagens Gossip