Løkke takker Harald Børsting: En ægte jysk gentleman

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har den dybeste respekt for LO's afgåede formand, Harald Børsting, og kalder ham for "en ægte jysk gentleman".

Det siger statsministeren forud for en afskedsreception for Harald Børsting, der afholdes torsdag i København.

Dermed sender den borgerlige statsminister en usædvanlig varm personlig hilsen til lønmodtagernes afgående topmand, der ellers flere gange har tordnet mod netop Løkke på arbejdernes kampdag 1. maj:

- Det er en af arbejdsmarkedets helt tunge drenge, der takker af i dag. Harald har på en klog og direkte måde kæmpet for det, han har troet på i over 40 år. Han er i bogstaveligste forstand gået ind i folk med træsko på, lyder det i en skriftlig kommentar fra Lars Løkke Rasmussen.

- Harald har haft så stor indflydelse, som han har haft, fordi han ved, at holdninger og krav skal bøjes mod hinanden for at få resultater. Det er ikke altid dem, der råber højest, der har mest at skulle have sagt.

Statsministeren fortæller, at han havde set frem til at sidde over for 63-årige Harald Børsting til de kommende trepartsforhandlinger, men at han samtidig ser frem til et godt samarbejde med den nye ledelse.

Harald Børsting, der har været LO-formand siden 2007, afløses af Lizette Risgaard, der i weekenden blev valgt som Børstings afløser under LO's kongres i Aalborg.

- Jeg har altid sat stor pris på Harald som menneske. Jeg vil savne hans ligefremme og lune stil, og de mange samtaler vi har haft gennem årene - altid præget af gensidig respekt, også selvom vi langtfra har været enige om alt, lyder det fra statsministeren.

- Man ved, hvor man har Harald, og han holder sit ord. Harald er en ægte jysk gentleman, fastslår Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip