Løkke til Thorning: Pas godt på børnene

Både Helle Thorning-Schmidts efterfølger som statsminister, Lars Løkke Rasmussen, og hendes efterfølger som partiformand i Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, ønsker hende tillykke med det nye job som direktør for Save the Children International.

- Tillykke Helle! Så velfortjent med den flotte post. Tak for kampen og din store indsats for Danmark. Pas godt på børnene, skriver statsminister Lars Løkke Rasmussen på sin Twitter-profil.

Den tidligere statsminister og socialdemokratiske formand tiltræder i sit nye job i april. Hendes nye arbejdsplads kommer til at ligge i London. Det betyder dermed også, at hun forlader Folketinget.

Det får hendes efterfølger som socialdemokratisk partiformand, Mette Frederiksen, til at sende hende et tak for indsatsen.

- Helle har den nødvendige viljestyrke og vil gøre en positiv forskel til gavn for de børn i verden, der har mest brug for det. Tillykke, Helle – og tak for din indsats for Danmark og for Socialdemokratiet, skriver Mette Frederiksen i en kommentar.

Helle Thorning-Schmidt var formand for Socialdemokratiet fra 2005 til 2015. Fra 2011 til 2015 var hun statsminister, efter at hun dengang vandt valget foran Lars Løkke Rasmussen.

Efter valgnederlaget i 2015 trak Helle Thorning-Schmidt sig som formand for Socialdemokratiet, hvorefter Mette Frederiksen blev valgt uden modkandidat.

Save the Children er den internationale hovedorganisationen, som Red Barnet Danmark tilhører. Organisationen har op mod 25.000 ansatte og et årligt budget på omkring to milliarder dollar.

Foreningens arbejde går ud på at hjælpe og støtte op om børn og børns rettigheder verden over.

/ritzau/

 

Dagens Gossip