Løkke: Vækstplan og beskæftigelsesreform hænger sammen

Venstre ønsker fortsat at kæde forhandlingerne om en vækstplan sammen med en reform af beskæftigelsessystemet.

Det siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, mandag eftermiddag på vej ind til nye forhandlinger hos finansminister Bjarne Corydon (S).

- Der skal være en samtidighed. Det hænger selvfølgelig sammen med, at vi har peget på, at vi synes, at det vil være en god håndsrækning til de arbejdsløse at trimme beskæftigelsessystemet, som jo er et dyrt system, og investere nogle af de sparede penge i rigtige danske arbejdspladser, siger Løkke.

Venstre har tidligere meldt ud, at man mener, at der kan spares op mod fire milliarder kroner årligt på beskæftigelsesindsatsen. De penge skal ifølge Venstre i stedet kanaliseres over mod tiltag, der gavner erhvervslivet. I første omgang gennem langt større lempelser af de såkaldte PSO-afgifter på virksomhedernes elregning.

- Vi har forsøgt at gøre det klart for regeringen, hvordan vi ser på sagen. At der skal ske noget på energiområdet, at vi skal have sat afgifterne noget mere ned, end det regeringen har lagt op til, og at vi ser en sammenhæng over til beskæftigelsesområdet, som også skal løses, siger Løkke.

Venstre-formanden peger på, at PSO-afgifterne er steget langt mere end ventet. Derfor mener man ikke, at det er tilstrækkeligt, når regeringen lægger op til at lempe afgifterne med små seks milliarder kroner frem mod 2020.

Med Venstre-formandens udmelding er der ikke udsigt til, at regeringen kan lande en aftale om en vækstplan med Venstre, inden der sker fremskridt i forhandlingerne om en beskæftigelsesreform, som ledes af beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Regeringen har lagt et udspil med 89 konkrete initiativer på bordet, som skal lette de danske virksomheders hverdag og dermed gøre det lettere at skabe arbejdspladser. Målet er at få en aftale på plads inden sommerferien.

Efter blot en halv time i selskab med Bjarne Corydon kom Løkke og resten af Venstres forhandlere ud fra Finansministeriet igen, men forhandlingerne fortsætter mandag aften klokken 20.

Lars Løkke Rasmussen understreger, at Venstre er parat til at indgå en aftale med regeringen.

- Vi er et stort omvandrende godt tilbud og har været det siden valgnatten, hvor vi erklærede, at vi er en konstruktiv og konsekvent opposition.

/ritzau/

 

Dagens Gossip