Løkke: Vi får en aftale om retsforbeholdet

Når danskerne skal stemme om en ændring af retsforbeholdet til EU, så kommer det ikke til at betyde ændringer i asylpolitikken. Det slår justitsminister Mette Frederiksen (S) fast.

- Asylpolitikken skal også fremover være et dansk anliggende. Det har vi givet hinanden håndslag på, siger Mette Frederiksen.

På forhånd er det usandsynligt, at Danmark vil tiltræde omkring 20 af de 50 retsakterne. Det gælder blandt andet asyl- og indvandringspolitik, siger justitsminister Mette Frederiksen.

Blandt de forhandlende parter, der består af regeringen, Venstre, SF og De Konservative, var der efter onsdagens forhandlingsmøde enighed om, at man på et tidspunkt når i mål med en aftale.

Ifølge Venstres formand Lars Løkke Rasmussen er der dog fortsat behov for at få klarhed over alle detaljer i aftalen, før partierne er parate til at forsvare den over for danskerne i forbindelse med en folkeafstemning.

- Det går stille og roligt fremad, og selvfølgelig får vi en aftale. Men det er kompliceret stof, som vi alle sammen skal stå kollektivt på mål for.

- Derfor er det vigtigt, at vi er sikre på, at det er de rigtige ting, vi melder os ind i, og de rigtige ting, vi holder os ude af, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han henviser dermed til, at politikerne skal tage stilling til omkring 50 vedtagne EU-retsakter, som Danmark i øjeblikket står uden for.

SF's formand Pia Olsen Dyhr var også positiv efter forhandlingerne, men gjorde det klart, at der var områder, hvor der var uenigheder.

- SF er meget optaget af de ofre, der er i Europa – særligt dem der er ofre for menneskehandel. Der må vi erkende, at vi til forhandlingerne ind imellem har nogle diskussioner om, hvor langt skal vi gå, siger hun.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip