Løkke vil fastholde HF som en mønsterbryderuddannelse

06/04/2016 15:54

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Regeringen åbner i sit gymnasieudspil for, at de elever, som ikke klarer karakterkravet på 4, i stedet skal kunne komme på HF via en individuel vurdering.

Dermed vil regeringen altså give en ekstra chance til de bogligt svage elever. I udspillet skriver regeringen:

- Ansøgere kan fremover søge om optagelse på HF allerede efter 9. klasse.

- Ansøgere, der ikke opfylder adgangskravet på 4, og som eventuelt heller ikke søger om optag i direkte forlængelse af 9. eller 10. klasse, kan optages efter en standardiseret vurdering af deres personlige og faglige forudsætninger for at bestå en HF-uddannelse.

Ved præsentationen af regeringens gymnasieudspil understreger minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby (V), at HF stadig skal være en "mønsterbryder-uddannelse".

- Vi foreslår en individuel vurdering af, om de er motiverede og fagligt rustede til at tage en HF-uddannelse, siger hun.

Det er særligt regeringens ambition om at indføre et karakterkrav på 4 i dansk og matematik, som har skabt splittelse på Christiansborg.

I rød blok mener flere partier, at adgangskravet på 4 er for højt og vil forhindre unge i at opfylde samfundsmålet om, at 95 procent af en ungdomsårgang skal tage en uddannelse.

Målet er uforandret, slår Ellen Trane Nørby fast på pressemødet i Statsministeriet.

I blå blok mener flere partier til gengæld, at der skal skabes et fagligt stærkere gymnasium, hvor eleverne befinder sig på et højere fagligt niveau, allerede når de starter.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lægger samtidig op til, at indholdet i HF-uddannelsen skal ændres.

- HF uddannelse skal være mere målrettet professionsbachelor og erhvervsakademiuddannelserne. Derfor giver vi nu HF en profil, som passer bedre til den gruppe af elevers niveau og mål, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/