Løkke vil forbedre politiet og PET's vilkår

Skrevet af admin

18/02/2015

Mest læste i dag

Politiet skal måske have mere skudtræning eller flere skudsikre veste, så betjentene ikke stilles ulige, når de kæmper mod terrorister.

Det siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, efter den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein i weekenden formentlig dræbte to civile og sårede fem betjente i København, inden han blev skudt af Politiets Aktionsstyrke ved Nørrebro Station

- Oddsene er ulige fordelt. Den gale mand skal bare være heldig én gang: Vort politi og efterretningstjeneste skal være dygtige hver evige, eneste gang. Vi kan ikke få risikoen til at gå væk, men vi skal minimere den, siger Lars Løkke Rasmussen.

Forleden mødte Løkke de fem sårede betjente på Rigshospitalet i København.

Han fremlægger i Jyllands-Posten en terrorpakke sammen med Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulesen Dahl, den konservative leder Søren Pape Poulsen og Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, så efterretningstjenesten og politiet får flere penge og bedre udrustning.

Efter terrorangrebet i Paris i januar lovede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) en vurdering af, om der skal flere penge til politiet og Politiets Efterretningstjeneste, PET.

Spørgsmål: - Hvad vil Venstre bruge på at øge sikkerheden, Lars Løkke?

- Vi må se, hvad regeringen spiller ud med. Det skal ikke være en konkurrence om at udskrive den største check. Det kommer til at koste penge. Vi afsatte en kvart milliard kroner til en tryghedspakke i vort finanslovforslag, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Der er brug for en mandskabsmæssig oprustning, noget bedre udstyr og mere træning, siger han.

De blå partier vil ikke kun forbedre forholdene for politiet og PET. De vil også sænke den kriminelle lavalder til 12 år og stramme udlændingepolitikken, påpeger Lars Løkke Rasmussen.

- Men jeg har ønsket at prioritere dér, hvor vi har en mulig enighed med regeringen, siger han.

/ritzau/