Løkke vil lave tre delaftaler om finansloven

Med under ét år til valget kan det være svært at forestille sig, at næste års finanslov får et blåt skær.

Det mener i hvert fald Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen. Han har ikke stor tiltro til en samlet aftale om finansloven mellem SR-regeringen og Venstre.

For med et folketingsvalg rundt om hjørnet vil regeringen formentlig gå langt for at få en aftale i hus med EL og SF.

Derfor hiver Venstre et andet tilbud op af lommen. Partiet ser en mulighed for at komme med i tre delaftaler, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg vil melde Venstre ind i forhandlingerne, siger han på vej ind til det såkaldte sættemøde med finansminister Bjarne Corydon (S) onsdag aften.

- Vi har allerede lavet to vækstplaner og en skatteaftale med regeringen, og det vil vi gerne følge til dørs. Men jeg er selvfølgelig ikke blind for, at regeringen gerne vil lave en aftale om finansloven med sit parlamentariske grundlag, siger Lars Løkke Rasmussen.

Venstre-formanden oplister derfor tre områder, hvor regeringen og oppositionspartiet kan mødes.

- Vi burde lave en kræftplan sammen. Det kunne være fin delaftale. Et andet sted, vi kunne lave en delaftale, er omkring væksten.

- Vi har lavet to vækstplaner, men regeringen har igen måttet nedjustere forventningen til væksten. Der er behov for en tredje vækstplan med en boligjobordning.

- Et tredje sted er asylansøgere. Der er den mulighed, at regeringen vil stramme reglerne sammen med Enhedslisten. Det er en mulighed, men der er også den mulighed, at man laver det med os, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han henviser dermed til, at Enhedslisten allerede har afvist regeringens seneste forslag om en asylstramning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip