Løkke vil undgå tyske flygtningetilstande i danske kommuner

De danske kommuner skal ikke regne med en økonomisk håndsrækning for at løse problemet med at huse de flygtninge, der kommer til landet.

Det gjorde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) klart efter tirsdagens spørgetime på Christiansborg. Statsministeren vil i stedet hjælpe kommunerne ved at føre en "fast og fair flygtninge- og asylpolitik".

- Min bekymring er, at hvis vi ikke samlet set fører en politik i Europa og Danmark, som gør, at vi har tilstrømningen under kontrol, så kommer vi til at stå med så mange mennesker, at vi ikke kan håndtere det, lyder det fra statsministeren.

Løkke vil undgå situationer, som der lige nu ses i Danmarks nabolande. Tyskland er ifølge statsministeren "nær sagt løbet tør for idrætshaller", mens Sverige er begyndt at etablere teltlejre for at håndtere den store kapacitet.

- De problemer vil vi også få i Danmark, hvis vi ikke holder det under kontrol, siger Lars Løkke og tilføjer:

- Derfor er den første hjælpende hånd til kommunerne, at vi fører en fast og fair flygtninge- og asylpolitik. Hvor vi bidrager i EU til at få gjort noget mere i nærområderne, så vi tager presset af Europa.

Den faste og fair politik betyder også, at Danmark nationalt skal føre en politik, så landet ikke fremstår ekstraordinært attraktivt.

- Så vi får vores fair andel af mennesker, men ikke mere end det, siger statsministeren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip