Lørdag bliver blæsende og haglfuld

Med mindre end en uge til jul bliver vejret i denne weekend mere vådt end hvidt.

Det fortæller Frank Nielsen, vagthavende meteorolog ved DMI.

- Fredag kommer der skyer og regn i de sydøstlige egne, mens der kommer sol længere nordpå, men om solen når at komme til de sydøstlige egne er ikke sikkert, for den går jo tidligt ned, men det klarer i hvert fald op på et tidspunkt, siger han.

Det bliver blæsende med en frisk vind og stedvis kuling og cirka 7-8 grader, hvilket er varmt for årstiden.

- Vi kan ikke lave varmen selv på den her årstid, så vi skal have den importeret, og det gør vi ofte med vestlige vinde fra Atlanterhavet, tilføjer Frank Nielsen.

Blæsten fra fredag fortsætter lørdag - endda med ekstra styrke.

- Det bliver en noget blæsende lørdag med byger og kraftig vind sydpå. Der kan komme hagl nogle steder og forhøjet vandstand i Vadehavet, hvor der kan blive 2,4 meter over daglig vande, lyder det fra DMI's meteorolog.

Også i Nissum Bredning i den vestlige del af Limfjorden vil der være forhøjet vandstand med omkring 1,3 meter over daglig vande.

Første halvdel af fjerde søndag i advent bliver derimod ganske pæn.

- Det ser ud til, at vinden lægger sig, så det bliver en ganske pæn søndag med gode chancer for sol. Det kunne være fristende at gå udenfor en tur.

- Allerede søndag eftermiddag kommer der dog regn over Jylland igen, så særligt jyderne skal ikke sove for længe, hvis de vil se solen søndag.

Når Frank Nielsen kigger fem dage ud i fremtiden, er der ikke udsigt til, at snefnug vil komme vrimlende juleaftensdag.

Dertil er der for varmt i vejret.

- Jeg tror ikke på, at der kommer noget med hvidt på juleaftensdag. Men det bliver noget koldere første juledag og anden juledag, så der kan godt komme slud- og snebyger fra nord, men indtil da er det trafiksikkert vejr, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip