Lørdag kører togene igen i en del af Nordjylland

Togpassagerer i Nordjylland må fortsat indstille sig på at skulle køre en del af strækningen i bus, hvis turen går til Frederikshavn.

Til gengæld er der lys forude for dem, der skal bruge toget mellem Aalborg og Hjørring. Den del af togstrækningen bliver nemlig åbnet igen lørdag morgen, oplyser Banedanmark i en pressemeddelelse.

Togstrækningen mellem Aalborg og Frederikshavn har været lukket siden torsdag morgen, da et massivt regnvejr betød, at jernbanedæmningerne skred ved Brønderslev og lidt vest for Sindal.

Ifølge Banedanmark vil det i weekenden og mandag fortsat ikke være muligt at køre i tog fra Hjørring til Frederikshavn. Først i løbet af mandagen kan man give en prognose for, hvornår den del af strækningen kan åbnes.

Selv om vejret stadig giver store udfordringer, så skrider arbejdet med at genopbygge jernbanedæmningerne fremad.

- Vi forventer, at sporet mellem Aalborg og Hjørring er klar til drift lørdag morgen, og sporet på den sidste del af strækningen mod Frederikshavn vil blive færdig i løbet af den kommende uge, udtaler Klaus Frelling Andersen, der er sektionschef i Banedanmark.

- Der er god fremdrift i arbejdet, men det våde vejr og de store mængder vand giver os store udfordringer, fortsætter han.

Torsdagen blev først og fremmest brugt på at sikre adgang til jernbanen og forhindre yderligere skader på dæmningerne. Fredag er arbejdet med at genopbygge dæmningerne så gået i gang for alvor.

- Arbejdet er ikke kompliceret i sig selv, men den megen vand giver stadig store udfordringer for os, siger Klaus Frelling Andersen i pressemeddelelsen.

- Jorden er meget opblødt, og ved Sindal har det været en stor opgave at skabe de nødvendige adgangsveje for entreprenørmaskinerne, forklarer han.

Regnvejret fik jorden i dæmningerne til at skride, og det betyder, at den bløde jord skal graves væk, til der opnås en fast bund, hvorefter der skal fyldes op med rent og tørt jord og grus.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip