Lørdagens vejr skuffede: Gik ikke over i historiebøgerne

På forhånd var lørdagen udråbt til muligvis at blive den varmeste novemberdag, siden de landsdækkende temperaturmålinger begyndte i 1874.

Men hvis danskerne havde regnet med at tilbringe 1. november i det fri eller sågar på stranden for de modige, blev de skuffede.

- Vi nåede desværre ikke engang op i nærheden. Luften har ikke været så varm, som vi troede, den ville blive.

- Vi overvurderede, hvor varmt det ville blive. Det har stadig været varmt, men var ikke nok til at slå rekorden. Jylland løb med det bedste vejr, mens vi ikke har set noget til solen i København, siger Henning Gisselø, der er vagthavende meteorolog ved DMI.

På forhånd var der varslet temperaturer op til 18 grader, men i stedet endte de på omkring de 16.

Den seneste varmerekord for årets næstsidste måned stammer fra 2. november 1968, hvor der blev målt 18,5 grader.

Og søndag er der ingen rekordchancer, lyder det. Temperaturen holder sig dog mellem 12 og 15 grader, så for årstiden kan det ikke betegnes som koldt.

- I morgen bliver vejret forholdsvist pænt med chancer for solskin i den østlige del af landet. Længere mod vest bliver det skyet, og i Nordvestjylland kommer der nok en smule regn, siger Henning Gisselø.

Men lørdagens vejr har trods den glippede rekord været hæderligt.

- Ellers har lørdagen generelt været rigtig pæn, og det er meget lunt for årstiden. Vi manglede bare rekorden, den tager vi til næste år, siger han.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip