Løs hund vælter favorit før Post Danmark Rundt

Cykelrytteren Rasmus Guldhammer har fået en skidt optakt til Post Danmark Rundt, der begynder onsdag med en etape fra Hobro til Mariager.

Danskeren, der er Team Trefor-Blue Waters bedste kort i klassementet, oplyser til TV2, at han har trykket flere ribben og fået et trælår efter en tur i asfalten.

- Jeg havde en rigtig god forberedelse nede i Italien, men så kom jeg hjem og skulle ud og køre Vejle-etapen. Vi var nogle stykker fra holdet ude at køre, og desværre løb der en hund ud foran os, og så røg vi tre mand ned.

- Men heldigvis slog jeg mig ikke værre, end at jeg føler, at jeg er klar til løbet, siger Guldhammer til TV2's hjemmeside.

25-årige Rasmus Guldhammer håber, at han kan slutte i top-10 i Post Danmark Rundt. Han peger på Jakob Fuglsang (Astana) og Lars Bak (Lotto-Belisol) som favoritter til at vinde det danske etapeløb.

Guldhammer blev for flere år siden udråbt som et af Danmarks største cykeltalenter, og i 2010 fik han kontrakt med det daværende World Tour-hold HTC-Highroad. Det blev dog aldrig den store succes for danskeren, hvorefter han vendte tilbage til dansk cykling.

Efter Post Danmark Rundt skal han dog køre på prøve hos Bjarne Riis på Tinkoff-Saxo resten af 2014 for at se, om han kan score en kontrakt for de kommende sæsoner.

Første etape af Post Danmark Rundt byder på 155 kilometer på vejene omkring Hobro og Mariager.

/ritzau/

 

Dagens Gossip