Løveunges søskende ligger døde i fryseren i Odense Zoo

Det bliver næppe sidst gang, at dyreorganisationer retter deres vrede mod Odense Zoo, for løveungen, der torsdag bliver dissekeres, er en del af et kuld på tre, der blev født i sommeren 2014.

De to søskende - en hanløve og en hunløve - blev aflivet sammen med løveungen i februar 2015 og nedfrosset.

- De blev alle tre aflivet i februar 2015 og nedfrosset. De to søskende, en han og en hun, er stadig nedfrosset. Det er ikke besluttet, hvornår de skal dissekeres, siger oplevelseschef i Odense Zoo Nina Collatz Christensen.

Det er planlagt, at de to søskende til løveungen, der torsdag dissekeres, også skal dissekeres - formodentlig også i fuld offentlighed.

I alt består Odense Zoos bestand af løver af fem voksne - fire hunner og en han. En af hunnerne skal flyttes til en zoo i Frankrig.

Mindst 128.000 personer har torsdag på hjemmesiden Care2Petition delt deres forargelse over, at Odense Zoo vil dissekere løveungen - heriblandt mange amerikanere, briter og tyskere.

Det er ikke første gang, at et dyrs indre bliver vist frem for et publikum i Odense. Alene i år er blandt andet en kamel, en pony og en tapir blevet aflivet, og efterfølgende har publikum i Odense Zoo fået lov til at kigge med ved dissekeringen.

Vreden over dissekeringen af løveungen har fået Dyrenes Beskyttelse til at bede vrede dyreelskere rette deres fokus mod andre - og i deres øjne større - problemer.

- Debatten er ude af proportioner. Det handler om én løve, og jeg kunne ønske mig, at folk i stedet fokuserede på de vilkår, som millioner af kyllinger og slagtesvin bydes, siger chefkonsulent hos Dyrenes Beskyttelse Pernille Johnsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip