Löfven vil give bådflygtninge humanitært visum

Sveriges statsminister, Stefan Löfven, mener, at EU-Kommissionen må finde flere måder, hvorpå flygtninge kan komme lovligt ind i Europa.

Löfven foreslår blandt andet humanitært visum, som kan gives ved, at migranter skal kunne søge visum på EU-landenes ambassader uden for EU.

Ifølge det svenske nyhedsbureau TT er der støtte til dette forslag i visse partigrupper i EU-Parlamentet.

Ifølge svensk tv er den svenske regering også parat til at lade svenske fly og svenske kystvagtskibe deltage i redningsoperationer.

Udspillene fra Löfven kommer forud for EU's stats- og regeringschefers ekstraordinære topmøde i Bruxelles torsdag, hvor de skal diskutere en bedre håndtering af migranter, der sætter ud på Middelhavet i synkefærdige skibe.

- Den svenske kystbevogtning vil både tilbyde at stille med fly og fartøjer, men EU's grænsekontrolmyndighed Frontex har endnu ikke gjort det klart, hvad der er mest behov for.

Löfven siger, at en flyindsats formentligt er det mest oplagte.

- Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at stoppe disse tragedier på Middelhavet. Vi skal stoppe menneskesmuglerne, som udnytter mennesker, og vi må udvide det internationale samarbejde, siger Stefan Löfven til det statslige svenske tv, SVT.

Omkring 800 personer mistede livet, da en flygtningebåd med migranter i weekenden kæntrede i Middelhavet.

Flere end 21.000 har i årets første måneder nået Italiens kyster, siger menneskerettighedsorganisationen Amnesty International.

/ritzau/TT

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip