Löfven vil ikke spekulere i motivet for skoledrab

Den svenske statsminister, Stefan Löfven, har ikke noget bud på, hvad der torsdag formiddag drev en ung mand til at dræbe to og såre yderligere to på en skole i Trollhättan.

Löfven ankom torsdag eftermiddag til Kronan-skolen, hvor drabene fandt sted. Han talte med elever, lærere og de lokale myndigheder, inden han senere på en pressemøde udtrykte sin sorg over det, der er sket.

- Det rammer os alle, og det er en sort dag for Sverige,

- Jeg vil have, at alle skolebørn i Sverige skal vide, at jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for, at de skal føle sig trygge, når de er i skole, sagde statsministeren blandt andet.

Han maner dog til besindighed og minder bekymrede forældre og skoleelever om, at skoleangreb er meget sjældne i Sverige.

- Vi kan konstatere, at det er meget usædvanligt med denne slags angreb på skoler. Det seneste foregik i 1961, sagde han.

Stefan Löfven blev af en journalist spurgt, om fremmedhad kunne være den afdøde gerningsmandens motiv.

Det skyldes forlydender om, at den 21-årige mands Youtube-konto bærer præg af sympati for nazister og højreorienterede og skal også ses i lyset af de mange asylcentre, der er sat i brand de seneste dage rundt omkring i landet.

- Jeg vil ikke spekulere eller analysere allerede nu. Efterforskningen må tage sin gang, og så skal politiet nok lade os vide mere, når der er mere at fortælle, sagde Löfven.

Kronan-skolen i Trollhättan, hvor gerningsmanden gik til angreb med blandt andet et sværd, har angiveligt en stor andel af elever med indvandrerbaggrund.

/ritzau/

 

Dagens Gossip