Lokal mand anholdt for bombetrussel mod Herning Rådhus

Lokalpolitiet i Herning har tirsdag formiddag anholdt og sigtet en 53-årig mand fra lokalområdet for at stå bag bombetruslen den 16. november i fjor mod Herning Rådhus.

Manden blev anholdt i sit kolonihavehus, hvor han, ifølge politiet, opholder sig en stor del af året.

Det er tekniske spor sammenholdt med en oplysning om, at manden er blevet set køre bort fra Herning midtby umiddelbart efter alarmen, der har ført til anholdelsen.

Politiet har ransaget manden kolonihavehus. Her fandt man effekter, der mindede om dem, der blev brugt til at fremstille bombeattrappen. Samtidig er der fundet DNA og fingeraftryk på attrappen, som peger på manden.

Manden har ikke tilstået, men vil, ifølge politiet, ikke afvise, at det er ham, der står bag bombetruslen.

Han blev løsladt efter endt afhøring.

- Hvis man kigger på lignende sager, så er der ikke grundlag for en varetægtsfængsling. Han har ikke ønsket at lægge sig endeligt fast på, hvordan han forholder sig til sigtelsen, og har fået et par dages betænkningstid, siger Politikommissær Henning Præstegaard til Dagens.dk.

- Derfor ved vi heller ikke, om han er syg, om det var i frustration, eller hvad der lå til grund for hans handling, siger Henning Præstegaard.

Manden kan formentlig se frem til en mentalundersøgelse.

- Det er selvfølgelig noget af det, vi skal kigge på nu her, bekræfter Henning Præstegaard.

Bombealarmen gik, da en pakke med ledninger stikkende ud blev fundet på rådhuset. Pakken indeholdt ikke sprængstoffer, men kun glas og skruer.

Omkring 200 personer i bygningen måtte evakueres. Bomberyddere fra Skive Kaserne blev tilkaldt, og eksperterne fastslog, at pakken var ufarlig.

 

Dagens Gossip