Lokalbank drejer nøglen om

Efter at have fået en række påbud af Finanstilsynet, er Andelskassen J.A.K. Slagelse nu endegyldigt dømt ude.

Finansiel Stabilitet, der har til opgave at afvikle nødlidende banker, har overtaget styringen i andelskassen. Det oplyser Finanstilsynet mandag i en pressemeddelelse.

- Finanstilsynet har meddelt Finansiel Stabilitet, at Andelskassen J.A.K. Slagelse er nødlidende og at der ikke er udsigt til at finde en privat løsning på Andelskassens manglende kapital, hedder det i pressemeddelelsen.

Andelskassen vil fortsat kunne betjene sine kunder fra tirsdag morgen. Kunderne vil dermed være sikret adgang til de mest almindelige bankydelser også efter Finansiel Stabilitets overtagelse.

Til gengæld må andelshavere og kreditorer forvente, at deres krav på Andelskassen er tabt. Kunder med indskud op til 100.000 euro er dog fuldt dækket af garantifonden Garantiformuen, der skal yde dækning til investorer i institutter i tilfælde af konkurs.

I marts i år blev Andelskassen bedt om at sende en genopretningsplan til Finanstilsynet, efter at have modtaget flere påbud. Finanstilsynet var på besøg i Andelskassen J.A.K. Slagelse i både december 2014, januar 2015 og marts 2015.

Dengang skrev Finanstilsynet, at Andelskassen "på flere og væsentlige områder angående styring og kontrol er meget langt fra at leve op til lovgivningens krav."

Bestyrelsen i andelskassen er trådt tilbage med øjeblikkelig virkning, og kan derfor ikke længere træffe beslutninger på Andelskassen J.A.K. Slagelse vegne.

Der er i alt fire filialer af Andelskassen J.A.K. Slagelse. De befinder sig i henholdsvis Brenderup, Nykøbing Mors, Slagelse og Thisted.

/ritzau/

 

Dagens Gossip