London: Halshugning af Foley var et fuldstændigt forræderi

Den britiske udenrigsminister, Philip Hammond, siger, at drabet på den amerikanske journalist, som blev halshugget af en mand med britisk accent, var et "fuldstændigt forræderi af vort land".

Hammonds reaktion kommer samtidig med, at der i London er tiltagende bekymring for, at de personer, som med britisk er rejst til Irak og Syrien for at kæmpe sammen med islamister, vil vende tilbage til Storbritannien og begå terrorangreb der.

- Det er forfærdeligt at tænke på, at den mand, der begik den afskyelige handling, kan være vokset op i Storbritannien. Det er et fuldkomment forræderi af vort land, af vore værdier og af alt, hvad den britiske befolkning står for, siger Hammond i Sunday Times.

Indenrigsminister Theresa May har signaleret, at regeringen nu vil tage nye initiativer for bekæmpe radikalisering af unge.

Det britiske efterretningsvæsen mener, at den mand, der halshuggede den amerikanske journalist foran et videokamera er en tidligere rapper, som forlod sin familie sidste år, skriver britiske aviser.

Kilder i den britiske regering bekræfter, at efterretningstjenesterne MI5 og MI6 måske har identificeret drabsmanden. Der en stærk mistanke om, at det drejer sig om den 23-årige tidligere rapper Abdel-Majed Abdel Bary.

Bary er en af de tre personer, som avisen Daily Telegraph tidligere på ugen udpegede som mulig kandidat til at være Foleys drabsmand.

Britiske myndigheder vurderer, at omkring 500 briter er rejst til Irak og Syrien og har sluttet sig til den ekstreme, islamistiske organisation IS.

Den amerikanske freelancejournalist James Foley blev taget til fange af jihadister fra Islamisk Stat i det nordlige Syrien i november 2012. Tirsdag offentliggjorde bevægelsen en video af henrettelsen af journalisten.

/ritzau/AFP Oprettet den 24-08-2014 12:49:36/ritzau/

 

Dagens Gossip